Placinta rulata cu mere

de Rocsi in Prajituri, 29 Sep 2012 | 33697 vizualizari

 

O placinta pufoasa, delicioasa, aromata si se cere repetata, cam asa o descriu eu.Ii multumesc pentru reteta dragei mele Gaby!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 cana cu lapte
  • 100 gr unt
  • 1 cub 25 gr drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 600 gr faina

Umplutura:

  • 10 mere mari
  • 1 lingura unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat cu pastai de vanilie
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere:

Aluatul:
Intr-un bol punem faina.
Peste adaugam oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.
Laptele il punem intr-un ibric si adaugam untul taiat cubulete.
Le punem pe foc doar cat sa fie caldut lapte si untul sa se topeasca (deci nu fierbinte sau cald , ci caldut).
Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar si o frecam pana se dizolva.
Incorporam drojdia in faina, apoi incepem sa punem cate putin din amestecul de lapte- unt si framantam bine.
Tot turnam  pana aluatul devine nelipicios, dar usor de modelat. ( eu nu am folosit tot amestecul de lapte cu unt, mi-a mai ramas putin).
Il mai framantam putin, apoi il lasam la dospit acoperit cu un prosop curat.
Umplutura:
Merele le curatam si le dam pe razatoare cu ochiuri mari.
Stoarcem surplusul de suc, pe care bineinteles nu il aruncam ci il bem noi ca doar e plin de vitamine :) .
Intr-o tigaie punem untul la topit.
Adaugam merele stoarse si zaharul.
Le lasam pana se inmoaie putin si nu mai au deloc zeama, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si zaharul vanilat.
Tragem tigaia de pe foc si lasam umplutura sa se racoreasca.

Aluatul il impartim in doua.
Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie cu sucitorul.
Punem jumatate din umplutura si o intindem uniform, apoi rulam placinta.

La fel procedam si cu a 2 a foaie.
Intr-o tava punem hartie de copt si asezam placintele.
Le crestam putin cu un cutit, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.

Le introducem in cuptorul incins, le lasam pana sunt bine coapte si au o culoare frumoasa, ca in poza (eu le-am lasat cam 45-50 de minute).

Le scoatem cand sunt gata, le lasam vreo 10 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim cu un prosop curat sa ramana fragede.
Le pudram cu zahar si servim.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere